AKTIVITETER

Fjellets magi er like sterk uavhengig av sesong. De fleste av oss har kanskje en favorittårstid, en sesong hvor vi føler at fjellet er spesielt vakkert, eller spesielt tiltalende. Noen kan ikke forestille seg noe vakrere enn skarpe høstfarger i kald, klar høstluft. Andre vil foretrekke et stille fjellvann en lun sommerkveld, hvor ørreten knuser det blanke vannspeilet på jakt etter spinnende vårfluer. Noen vil hevde at spenningen og friheten det gir å forsere stier og grusveier med sykkel slår alt annet. Og selvfølgelig, vinteren, med skiturer i nypreppa løyper, sola i panna, blå-swix under skiene og kvikklunsj og appelsin i sekken vekker eufori hos de fleste.

 
Oppheimsåsen er utgangspunktet for enhver aktivitet i fjellet, sommer, høst, vinter og vår. 
 

Vinter

Oppheimsåsen kan skryte av et av Hallingdals absolutt beste løypenett. Skiløypene går gjennom hyttefeltet og brer seg utover Torpoåsen. Herfra strekker skiløypene seg videre vestover til Bergsjøområdet i Ål og over på Holsåsen i Hol samt nordover til Hemsedal og østover til Gol. For tinderanglerne ligger Reineskarvet, Lauvdalsbrea, Blåbergi, Såta og Grytingene som en skjermende fjellrekke mot nord og innbyr til turopplevelser året rundt. Er det ønskelig med litt tid i bakken ligger skisentrene Ål, Geilo og Hemsedal fra 20 til 50 minutters kjøring unna.

Skiløyper-Torpoåsen_DSCF5946.jpg

Skiløyper i  oppheim og torpo

bilder


vår sommer og høst

Her på Oppheimsåsen er det god tilgang på spennende fiskevann, aktiv seterdrift, fjelltopper for fantastiske turopplevelser både sommer og vinter, stort sett alt du kan ønske deg av et fjellområde. Turene kan legges til Reineskarvet, Blåbergo, Lauvdalsbrea eller Såta. Stier, sleper og fjellveier innbyr til flotte turer til fots eller på sykkel. 

Balkos_i-fjellet.jpg

10 turfavoritter
 

Fiskelykke_2.jpg

fiskekort

Bilder